Quick search
Advanced search in
Research outcomes
Field to searchTerm
Add rule
The following results are related to COVID-19. Are you interested to view more results? Visit OpenAIRE - Explore.
Download Results
2 research outcomes, page 1 of 1
 • publication . Article . 2021
  Open Access Macedonian
  Authors:
  Vasilevska, Lidushka; Kjosevska, Elena; Lekovska-Stoicovska, Tanja;
  Persistent Identifiers
  Publisher: Институт за јавно здравје на Република Северна Македонија

  Пандемијата со COVID-19 претставува невидена глобална криза во јавното здравство. Професионалци во стоматолошки установи, стоматолошки здруженија и регулаторни тела се соочуваат со различни предизвици при обезбедувањето на стоматолошка заштита и превентива на оралното з...

  Add to ORCID
 • publication . Article . 2020
  Open Access Macedonian
  Authors:
  Gjoshevska-Dashtevska, Emilija; Trpevska-Shekerinov, Natasha; Ivanova, Maja;
  Persistent Identifiers
  Publisher: Институт за јавно здравје на Република Северна Македонија

  Епидемијата на COVID-19 започна во декември 2019 година во Вухан, Кина, а пандемија беше официјално прогласена од Светската здравствена организација (СЗО) во март 2020 година. COVID-19 може да ги афектира и очите. Офталмолошките манифестации на вирусот не се толку фрекв...

  Add to ORCID
2 research outcomes, page 1 of 1